دمای استاندارد نگهداری مواد غذایی در سردخانه و دمای مجاز نگهداری انواع محصولات حساس بر اساس اطلاعات منتشر شده توسط وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی:

ردیفنام محصولمدت زمان نگهداریدمای نگهداریمحل نگهداری
۱شیر استرلیزهحداکثر ۳ ماهدمای محیطخارج و داخل یخچال
۲شیر پاستوریزهحداکثر ۵ روز۱ الی ۴ درجه سانتیگرادداخل یخچال
۳شیر کاکائو استرلیزهحداکثر ۳ ماه۱ الی ۴ درجه سانتیگرادداخل یخچال
۴خامه استرلیزهحداکثر ۳ ماه۱ الی ۴ درجه سانتیگرادداخل یخچال
۵کره پاستوریزهحداکثر یکسالزیر صفرداخل فریزر
۶کشک مایعحداکثر یکسال۱ الی ۴ درجه سانتیگرادداخل یخچال
۷بستنییکسالزیر صفرداخل فریزر
۸دوغ۳ ماه۱ الی ۶ درجه سانتیگرادداخل یخچال
۹ماست۳۰ روز۱ الی ۶ درجه سانتیگرادداخل یخچال
۱۰پنیر۶ ماه۱ الی ۴ درجه سانتیگرادداخل یخچال
۱۱پنیر پیتزا۶ ماهزیر صفرداخل فریزر
۱۲کشک تهیه شده از ماست۴۰ روز۱ الی ۶ درجه سانتیگرادداخل یخچال
۱۳پنیر خامه ای۴۰ روز۱ الی ۶ درجه سانتیگرادداخل یخچال
۱۴انواع رشته و ماکارونی۲ سالدمای محیطدر محیط خشک و خنک نگهداری شود
۱۵انواع آرد گندم – برنج- غلات و حبوبات۸ الی ۱۲ ماهدمای محیطدر محیط خشک و خنک نگهداری شود
۱۶انواع آرد سوخارییک سالدمای محیطدر محیط خشک و خنک نگهداری شود
۱۷سوپهای خشک۲ سالدمای محیطدر محیط خشک و خنک نگهداری شود
۱۸پودر کاکائو – قهوهیک سالدمای محیطدر محیط خشک و خنک نگهداری شود
۱۹شیرینی هاحداکثر ۳ روز۱ الی ۳ درجه سانتیگرادداخل یخچال
۲۰پودر غذای فوری۸ الی ۱۸ روزدمای محیطدر محیط خشک و خنک نگهداری شود
۲۱کیکیک الی ۲ ماهدمای محیطدر محیط خشک و خنک نگهداری شود
۲۲کلوچهدو ماهدمای محیطدر محیط خشک و خنک نگهداری شود
۲۳پفک۶ ماهدمای محیطدر محیط خشک و خنک نگهداری شود
۲۴همبرگر۶ ماهمنفی ۱۸ درجه سانتیگرادداخل فریزر
۲۵گوشت چرخ شده۱۲ ساعتصفر الی ۴ درجه سانتیگرادداخل یخچال
گوشت چرخ شده۳ ماهمنفی ۱۸ درجه سانتیگرادداخل فریزر
۲۶قطعات گوشت گاو بسته بندی شده۲ تا ۳ روزصفر الی ۴ درجه سانتیگرادداخل یخچال
قطعات گو شت گاو بسته بندی شده۹ ماهمنفی ۱۸ درجه سانتیگرادداخل فریزر
۲۷گوشت مرغ تازه۳ روزصفر الی ۴ درجه سانتیگرادداخل یخچال
۲۸گوشت طیور۷ تا ۱۲ ماهمنفی ۱۸ درجه سانتیگرادداخل فریزر
۲۹ماهی تازه۱ تا ۲ روزصفر الی ۲ درجه سانتیگرادداخل یخچال
۳۰ماهی پرچرب۳ ماهمنفی ۱۸ درجه سانتیگرادداخل فریزر
۳۱ماهی کم چرب۴ تا ۵ ماهمنفی ۱۸ درجه سانتیگرادداخل فریزر
۳۲سوسیس و کالباس۱ ماهصفر الی ۴ درجه سانتیگرادداخل یخچال
۳۳کمپوت و کنسرو۲ سالدمای محیطداخل محیط
۳۴نوشابه های گازدار۶ ماهدمای محیط و یخچالدور از تابش مستقیم آفتاب
۳۵گلاب و عرقیات گیاهی۲ سالدمای محیطدر جای خنک
۳۶آب میوه جات۲ سالدمای محیط و یخچالدمای محیط  و یخچال
۳۷بستنی یخی۶ ماهمنفی ۱۸ درجه سانتیگرادداخل فریزر
۳۸شربت پرتقالی۹ تا ۱۲ ماهدمای محیطداخل محیط
۳۹شربت سکنجبین – شربت آلبالو۲ سالدمای محیطداخل محیط
۴۰انواع سس۶ ماهدمای محیطداخل محیط
۴۱مربا و شربت۲ سالدمای محیط و پس از باز کردن درب داخل یخچال
۴۲سرکه۴ سالدمای محیط و پس از باز کردن درب داخل یخچال
۴۳ترشیجات و شورجات۱۸ ماه الی ۲ سالدمای محیط و پس از باز کردن درب داخل یخچال
۴۴آبلیمو و آبغوره۱ سالدمای محیط و پس از باز کردن درب داخل یخچال
۴۵رب انار۲ سالدمای محیط و پس از باز کردن درب داخل یخچال
۴۶رب گوجه فرنگی کنسرو۲ سالدمای محیط و پس از باز کردن درب داخل یخچال
۴۷ادویه جات۲ سالدمای محیطدر محیط خشک و خنک نگهداری می شود
۴۸لواشک۲ سالدمای محیطدر محیط خشک و خنک نگهداری می شود
۴۹مواد پرک شده۱ سالدمای محیطدر محیط خشک و خنک نگهداری می شود
۵۰چای۲ سالدمای محیطدر محیط خشک و خنک نگهداری می شود
۵۱چیپس۴ ماهدمای محیطدر محیط خشک و خنک نگهداری می شود
۵۲حبوبات۱ سالدمای محیطدر محیط خشک و خنک نگهداری می شود
۵۳پودر نارگیل – گردو – بادام۱ سال۱ الی ۶ درجه سانتیگراددر محیط خشک و خنک نگهداری می شود
۵۴پودر ژله۲ سالدمای محیطدر محیط خشک و خنک نگهداری می شود
۵۵سبزی خام بسته بندی۳ الی ۵ روزدمای محیطداخل یخچال
۵۶عسل۲ تا ۳ سالدمای محیطدر محیط خشک و خنک نگهداری می شود
۵۷خشکبار۱ سالدمای محیطدر محیط خشک و خنک نگهداری می شود
۵۸بیسکویت و بیسکویت کرمدار۶ تا ۱۲ ماهدمای محیطدر محیط خشک و خنک نگهداری می شود
۵۹نمک یددار۱ سالدمای محیطدر محیط خشک و خنک نگهداری می شود
۶۰شکلات۱ سالدمای محیطدر محیط خشک و خنک نگهداری می شود
۶۱گندم – جو – ذرت کامل۲ سالدمای محیطدر محیط خشک و خنک نگهداری شود
۶۲موسیر خشک۱ سالدمای محیطدر محیط خشک و خنک نگهداری شود
۶۳تخم مرغ۳ تا ۴ هفته۴ الی ۶ درجه سانتیگرادداخل یخچال
تخم مرغ۱ هفته۱۸ الی ۲۰ درجه سانتیگرادخارج از یخچال
۶۴روغن جامد۲ سالدمای محیطدر محیط خشک و خنک نگهداری شود
۶۵روغن مایع۱ سالدمای محیطدور از تابش آفتاب نگهداری شود
۶۶خمیر دندان۲ سالدمای محیطدمای محیط
۶۷کرم مرطوب کننده۲ سالدمای محیطدمای محیط
۶۸مایع ظرفشویی۲ سالدمای محیطدمای محیط
۶۹مایع صابون۲ سالدمای محیطدمای محیط
۷۰صابون۳ سالدمای محیطدمای محیط
۷۱پوشک بچه۳ سالدمای محیطدمای محیط
۷۲خوشبو کننده هوا۳ سالدمای محیطدمای محیط
۷۳حشره کش پودری۳ سالدمای محیطدمای محیط
۷۴سبزی آشی منجمد (سرخ نشده)۱ سالمنفی ۱۸ درجه سانتیگرادداخل فریزر
۷۵سبزی خرده شده (سرخ شده)۱ سالمنفی ۱۸ درجه سانتیگرادداخل فریزر
۷۶پیتزا منجمد۶ ماهمنفی ۱۸ درجه سانتیگرادداخل فریزر

مقالات بیشتر:

و اجزای سازنده یونیت برودتی

توصیه های ایمنی مرتبط با حمل و پخش دارو و فرآورده‌های بهداشتی

دمای نگهداری انواع مواد غذایی در سردخانه

آیین نامه مقررات بهداشتی وسایل نقلیه حمل و نقل مواد غذایی 

نکات قابل توجه حمل و پخش مواد پروتئینی

راهکار کاهش میزان خرابی یخچال کامیون و وانت